BSB profielsysteem (Bosch Rexroth compatibel)

BSB ALUMINIUM PROFIELSYSTEEM

Wat is het BSB aluminium profielsysteem?

Het BSB profielsysteem is ontwikkeld met een modulaire aanpak, waardoor het ideaal is voor het bouwen van machines, bedrijfsinrichtingen en automatiseringsoplossingen. Dit systeem bestaat uit diverse aluminium profielen welke worden geleverd met een geanodiseerde afwerking, wat zorgt voor een duurzame en hoogwaardige uitstraling. Daarnaast bestaat het BSB profielsysteem uit onder andere hoogwaardige verbindingselementen en betrouwbare bevestigingsmaterialen.

Het BSB profielsysteem is opgebouwd in twee verschillende sleuf types, namelijk sleuf type 8 millimeter en sleuf type 10 millimeter. De BSB sleuf 8 profielen hebben een raster van 30x30 en de BSB sleuf 10 profielen zijn verkrijgbaar in raster 40x40, 45x45 en 60x60.

Bij TechniekSpecialist hebben we onze eigen zagerij, waar we de profielen op maat maken volgens uw specificaties. We zorgen ervoor dat de profielen standaard zijn afgebraamd, waardoor ze veilig te hanteren zijn. Daarnaast kunnen we de profielen ook voorzien van schroefdraad, boorgaten of freesbewerkingen, indien gewenst. Met onze montageservice nemen we, op verzoek, alles uit handen, inclusief de engineering en de montage van de aluminium constructie.

Een ander kenmerk van het BSB profielsysteem is dat het volledig compatibel is met het Bosch Rexroth profielsysteem. Dit maakt het een kostenefficiënte oplossing voor uitbreidingen of aanpassingen op bestaande Bosch Rexroth constructies. Daarnaast is het BSB profielsysteem een voordeligere oplossing met een vergelijkbare kwaliteit.

BSB aluminium profielsysteemBSB aluminium profielsysteem
KENMERKEN

Modulair BSB profielsysteem

 1. Stevigheid: de BSB aluminium profielen zijn ontworpen om extreme belastingen te weerstaan, waardoor ze perfect zijn voor het bouwen van robuuste constructies zoals machineframes, werkbanken en transportmiddelen.
 2. Veelzijdigheid: met een breed scala aan profielafmetingen en accessoires biedt het BSB systeem ongekende flexibiliteit voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om CNC toepassingen, veiligheidsafschermingen, of complexe productielijnen, het BSB systeem past zich moeiteloos aan.
 3. Eenvoudige montage: ondanks de robuuste constructie is het BSB aluminium profielsysteem eenvoudig te monteren en aan te passen. Met het gebruiksvriendelijke ontwerp kunnen constructies snel en efficiënt worden gebouwd zonder de noodzaak van speciaal gereedschap.
 4. Compatibiliteit: de BSB aluminium profielen zijn compatibel met een breed scala aan accessoires en componenten, waardoor gebruikers kunnen profiteren van een uitgebreid ecosysteem van producten om aan hun specifieke behoeften te voldoen.
 5. Esthetiek: naast functionaliteit biedt het BSB aluminium profielsysteem ook esthetische voordelen. De strakke en moderne uitstraling van aluminium profielen met dichte zijdes voegt een professionele uitstraling toe aan elke constructie, of het nu gaat om een industriële machine of een kantoorinrichting.
TOEPASSINGEN

Verschillende toepassingen met BSB

De mogelijkheden met het BSB aluminium profielsysteem zijn oneindig en we zien dan ook dat de aluminium profielen in combinatie met het brede assortiment accessoires in een breed scala aan toepassingen wordt gebruikt, een aantal voorbeelden zijn:

 • Industriële machineframes
 • Transport- en logistieke systemen
 • Veiligheids- en machineafschermingen
 • Productielijnen en assemblagecellen
 • Werkbanken en werkstations
 • Magazijninrichting en opslagsystemen
SAMENVATTEND

Het unieke BSB aluminium profielsysteem

Het BSB aluminium profielsysteem biedt een betrouwbare, veelzijdige en robuuste oplossing voor een breed scala aan toepassingen. Met zijn focus op stevigheid, veelzijdigheid en eenvoudige montage is het BSB systeem de ideale keuze voor engineers en fabrikanten die op zoek zijn naar hoogwaardige aluminium profielen voor hun projecten. Of het nu gaat om het bouwen van een industriële machine of het creëren van een innovatieve productielijn, het BSB aluminium profielsysteem staat klaar om te voldoen aan de meest veeleisende eisen.

CONTACT

Neem contact met ons op

Bekijk winkelwagen