Monitorhouders

NADELEN STANDAARD MONITORHOUDERS

Vereisten voor monitorbevestigingen voor industriële toepassingen

Standaard systemen zijn over het algemeen ontworpen voor kantoortoepassingen. Industriële omgevingen vragen echter het uiterste van deze monitorbevestigingen. Zo kunnen ze normaal gesproken slechts belastingen van zes tot twaalf kilogram dragen en zijn ze niet robuust genoeg voor gebruik op machines, systemen of montagewerkplekken. Bij blootstelling aan trillingen, schokken of veelvuldige verstellen bieden de vaak gebruikte kogelgewrichten niet voldoende houvast of hebben ze een beperkte levensduur. Een veel voorkomend probleem is ongewenste verstelling door onvoldoende klemkracht in de gewrichten.

De eisen aan een monitormontage bij industrieel gebruik zijn hoog: ze moeten een hoog draagvermogen hebben en trillingsbestendig zijn. Bovendien moeten ze voldoen aan de eisen voor een ergonomische werkplek. Dit betekent dat het mogelijk moet zijn alle vrijheidsgraden onafhankelijk, afzonderlijk en zonder gereedschap in te stellen. Daarnaast moet de bevestiging het apparaat betrouwbaar in de ingestelde positie houden, zelfs als het wordt blootgesteld aan trillingen. Een andere belangrijke vereiste voor een veelzijdige monitormontage is dat deze flexibel is in de manier waarop deze op een machine / systeem wordt bevestigd. Niet zelden gaan gebruikers aan de slag met gecompliceerde zelfgemaakte of kantooroplossingen, of extra grote draagarmsystemen. Deze oplossingen blijken op lange termijn in de industriële omgeving niet toereikend of zijn gewoon veel te duur.

RK Rose+Krieger monitorhoudersysteemRK Rose+Krieger monitorhoudersysteem
RK Rose+Krieger monitorhoudersysteem toepassingRK Rose+Krieger monitorhoudersysteem toepassing
RK ROSE+KRIEGER MONITORHOUDERS

RK monitorhouders zijn bestand tegen de hoge eisen van dagelijks industrieel gebruik

RK Rose + Krieger heeft dit probleem aangepakt en een flexibele en aanpasbare monitorbevestiging ontwikkeld welke voldoet aan de eisen van de industrie: De RK monitorbevestiging is bedoeld voor monitoren, bedieningspanelen en touchscreens tot 25 kg en biedt vele vrijheidsgraden. Het scherm is draai-, kantelbaar en zwenkbaar en - indien bevestigd aan een rond of vierkant buissysteem - ook in hoogte verstelbaar. Hierbij is geen gereedschap benodigd! Alle vrijheidsgraden zijn afzonderlijk in te stellen via een hendel of stelknop. De houder is uitgevoerd met een kantelverstelling in stappen van 15 ° en een trillingsbestendige vergrendeling.

De voordelen op een rij:

 • Keuze uit gebruikersspecifieke of VESA-standaard monitoraansluiting

 • Hoogwaardige materialen garanderen een langdurig draagvermogen tot 25 kg, voor betrouwbare processen

 • Draaiflens en kogelgewricht: trillingsbestendige vergrendeling in stappen van 15°

 • Compact: bevestigingsprincipe met halve schalen (geschikt voor retrofitting en verlengingen) reduceerbussen verkrijgbaar (rond of vierkant 20, 25, 30 mm)

 • Sluit aan op aluminium profiel, en dus ook op het machineframe door middel van sleufmoeren

 • Universele montagegaten maken eenvoudige wandmontage mogelijk

COMPONENTEN

RK Rose+Krieger monitorbevestigingen

RK Rose+Krieger monitorhouder met draaiflensRK Rose+Krieger monitorhouder met draaiflens

Monitorhouder met draaiflens

Basisversie voor het eenvoudige bevestigen van display apparaten.

Kenmerken:

 • Maximale draagvermogen 25 kg (statisch)
 • 90 ° draaibaar
 • Reduceerhulzen zijn leverbaar (rond 20 en 25 mm, vierkant 20 mm)
RK Rose+Krieger monitorhouder met kogelgewrichtRK Rose+Krieger monitorhouder met kogelgewricht

Monitorhouder met kogelgewricht

Nog meer vrijheidsgraden door een kogelgewricht bevestiging.

Kenmerken:

 • Maximale draagvermogen 10 kg (statisch)
 • 60 ° zwenkbaar
 • Reduceerhulzen zijn leverbaar (rond 20 en 25 mm, vierkant 20 mm)
RK Rose+Krieger monitorhouder compactRK Rose+Krieger monitorhouder compact

Monitorhouder compact

Nieuw in het programma is de "compacte" versie van de monitorhouder.

Kenmerken:

 • Compact ontwerp
 • Bevestigingsprincipe met halve schalen (geschikt voor montage achteraf of uitbreidingen)
 • Reduceerhulzen zijn leverbaar (rond 20 en 25 mm, vierkant 20 mm)
RK Rose+Krieger monitorhoudersysteem bevestigingRK Rose+Krieger monitorhoudersysteem bevestiging
BEVESTIGING

Monitorbevestiging via VESA of universele houder

Een groot voordeel van de montagebeugel is de flexibiliteit van de te monteren apparatuur. De gebruiker kan de schermen / bedieningspanelen monteren via een VESA Standaard 75/100 aansluitplaat of een rond aluminium universeel montageoppervlak. Zo kan in principe vrijwel elk paneel gemakkelijk worden bevestigd zonder dat hiervoor speciale onderdelen benodigd zijn.

De monitorbevestiging kan met behulp van sleufmoeren in de gleuf van elk aluminium profielsysteem worden gemonteerd, op elke andere buis, profiel of wand. De schroeven en sleufmoeren die nodig zijn voor de montage op een RK-profielsysteem, zijn bij de levering inbegrepen.

De RK monitorbevestiging is gemaakt van een geoptimaliseerde mix van materialen. De muurbevestiging en verbindingsplaten zijn gemaakt van aluminium. De buisverbindingen zijn vervaardigd uit een zeer sterke kunststof. Omdat het systeem uit geoptimaliseerde standaardproducten bestaat, is de monitorhouder inclusief alle bevestigingsopties prijstechnisch zeer aantrekkelijk.

Monitorbevestiging met kogelgewricht

Naast de standaard RK monitorbevestiging biedt RK Rose+Krieger ook een monitorbeugel met kogelgewricht. Deze versie is bestand tegen lasten tot 10 kg (statisch) en biedt nog meer vrijheidsgraden. Dankzij een speciale coating op het kogelgewricht en een als gebruiksmodel geregistreerd klemmechanisme garandeert deze montageversie de statische wrijving die nodig is voor betrouwbare processen.

Reduceerhulzen

Optioneel verkrijgbare reduceerhulzen vergemakkelijken de aansluiting van monitorhouders op de meest uiteenlopende buisdiameters en -doorsneden (ronde en vierkante buizen).

De hulzen worden eenvoudig in de houder geklikt (onverliesbaar).

ACCESSOIRES

RK Rose+Krieger monitorbevestigingsaccessoires voor nog meer functionaliteit

RK Rose+Krieger tablethouder voor monitorhouderRK Rose+Krieger tablethouder voor monitorhouder

Tablethouder voor monitorhouder

 • Traploos variabel klembereik van 125 tot 200 mm (4,8 tot 7,8 ")
 • Direct op de bevestigingsflens te monteren
 • Bevestigingsmateriaal is bij de levering inbegrepen
RK Rose+Krieger telefoonhouder voor monitorhouderRK Rose+Krieger telefoonhouder voor monitorhouder

Telefoonhouder voor monitorhouder

 • Klembereik van 125 tot 185 mm
 • Bevestiging aan 30 mm ronde buis en BLOCAN® profielsysteem geometrie 40
 • Bevestigingsmateriaal is bij de levering inbegrepen
RK Rose+Krieger monitor vloerstandaardRK Rose+Krieger monitor vloerstandaard

Monitor vloerstandaard

 • Monitorstandaard voor ergonomische sta-werkplek
 • Eenvoudige handmatige hoogteverstelling (slag van 400 mm). De veer belaste vergrendelingsbout zorgt voor een veilige vergrendeling
 • Alle varianten van de monitorhouder zijn te combineren
RK Rose+Krieger draagarm/zwenkarm voor monitorhouderRK Rose+Krieger draagarm/zwenkarm voor monitorhouder

Draagarm/zwenkarm voor monitorhouder

 • Vergroot het werkingsbereik van de monitorhouder tot 720 mm
 • Maximaal 25 kg laadvermogen
 • In hoogte verstelbare en telescopische armen beschikbaar
TOEPASSINGSGEBIEDEN

Bedrijfvoertuigen en cabinevoertuigen

Naast het gebruik van RK monitorhouders in de industriële omgeving zijn deze producten dankzij hun robuuste en trilling bestendige constructie ook geschikt voor bedrijfsvoertuigen en cabinevoertuigen. Tegenwoordig zijn de moderne landbouwmachines en bouwvoertuigen, kraanwagens, begeleidingsvoertuigen en transporteurs uitgerust met display- en bedieningsapparatuur voor aansturing en bewaking van processen. Om deze apparatuur bijvoorbeeld trilling bestendig en ergonomisch te bevestigen in de bestuurderscabine zijn betrouwbare en stabiele steunen nodig. RK Rose+Krieger levert hiervoor een zeer flexibel systeem, optimaal aangepast aan de werkomgeving.

Monitormontage voor meerdere monitoren

Het systeem kan worden gebruikt als individuele monitorbevestiging maar ook voor de plaatsing van meerdere monitoren. De RK Rose+Krieger-module (buisverbinder, profielsysteem) biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden voor de ideale positionering van monitorhouders en weergaveapparatuur. In controlekamers staan ​​vaak meerdere monitoren en beeldschermen naast elkaar en boven elkaar opgesteld. De telescopische draagarm maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een willekeurig aantal monitoren in verschillende formaten te plaatsen.

RK Rose+Krieger monitorhoudersysteem cabineRK Rose+Krieger monitorhoudersysteem cabine
RK Rose+Krieger monitorhoudersysteemRK Rose+Krieger monitorhoudersysteem
ASSORTIMENT

Tablethouder en draagarm breiden het assortiment accessoires uit

De monitorhouders van RK Rose+Krieger zorgen voor een optimaal zicht op de monitor of het bedieningspaneel. Door het gebruik van een draagarm kan de actieradius nog verder worden vergroot. Er zijn twee verschillende draagarmen / zwenkarmen beschikbaar. De basisversie heeft één steunbuis voor lasten tot 10 kg en de dubbele versie heeft twee steunbuizen voor belasting tot 25 kg.

Naast de draagarm heeft de nieuwe tablethouder ons assortiment accessoires verder uitgebreid. Met deze houder kunnen tablets en andere platte weergaveapparaten snel en eenvoudig aan de monitorbevestiging worden bevestigd.

Monitorbeugels zijn uit voorraad leverbaar

RK Rose+Krieger heeft een uitgebreid assortiment aan aluminium, kunststof en RVS buisverbinders. De hier beschreven monitorbevestiging is door ons ontworpen, getest en goedgekeurd voor gebruik in een breed scala aan toepassingen. In principe zijn gebruiker specifieke aanpassingen echter altijd mogelijk. Als u een aangepaste versie voor uw toepassing nodig heeft, neem dan contact met ons op! Met ons uitgebreide productassortiment en onze ervaring in verbindingstechniek, kunnen we u zeker de juiste monitorbevestiging bieden.

CONTACT

Neem contact met ons op

Bekijk winkelwagen