Light Clamps (kunststof)

RK ROSE+KRIEGER LIGHT CLAMPS

Variabele en kosteneffectieve buisverbinders van kunststof

Met de kunststof buisverbinders uit de serie Light Clamps heeft RK Rose+Krieger een kostenbesparende en veelzijdige serie buisverbinders ontwikkeld voor het eenvoudig verbinden van buizen onder lichte belasting. De demontabele verbindingen maken de montage eenvoudiger en sneller, waardoor de productie kosten worden verlaagd. Constructies kunnen op elk moment worden gewijzigd of gedemonteerd en op een andere locatie weer in elkaar worden gezet. Ze vormen daarmee een uiterst flexibel alternatief voor zelfgemaakte of gelaste constructies.

Het RK LightClamps - kunststof buisverbindingssysteem garandeert maximale flexibiliteit dankzij de toevoeging van reduceerhulzen. Deze methode maakt het mogelijk om verschillende buisprofielen en –diameters vast te klemmen. Voor het wisselen naar andere diameters of profielen (ronde en vierkante buis) hoeft alleen de reduceerbus te worden vervangen. Het basiselement blijft hetzelfde.

RK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbindersRK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders
RK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders pickkarRK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders pickkar
KENMERKEN

Buisverbinders combineren een aantrekkelijk design met functionaliteit

Naast hun fraaie vormgeving en de montagemethode met de variabele reduceerbussen kenmerken de klemelementen zich vooral door hun chemicaliënbestendigheid. Ze zijn bijzonder geschikt voor gevoelige toepassingen onder laboratoriumomstandigheden en voor industriële toepassingen zoals de dranken- of verpakkingsindustrie. Optioneel worden de light clamps uitgerust met roestvaststalen schroeven en kunnen daarmee ook worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en in natte ruimtes. Light clamps hebben de volgende kenmerken:

 • Bestand tegen corrosie, agressieve gassen en vloeistoffen
 • Laag nettogewicht
 • Reduceerhulzen voor flexibiliteit
 • Eenvoudig demontabel en daardoor geschikt voor meervoudig gebruik
 • Buisverbinders ook leverbaar in aluminium en roestvaststaal
 • Compatibel met het BLOCAN® profielsysteem
REDUCEERHULZEN

Het reductie principe van de RK Light Clamps buisverbinders

RK Rose+Krieger biedt de light clamp buisverbinders aan in twee maten: 10-18 millimeter en 20-30 milliemeter. De voerdiameter is variabel instelbaar met verloopbussen, waardoor verschillende doorsneden (ronde en vierkante buizen) en buisdiameters worden ingeklemd.

 1. Ronde buis
 2. Verloopbus gesloten model
 3. Buisverbinder (hier: type KVR)
 4. Verloopstuk met schaaldelen
 5. Profiel of vierkante buis
RK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders exploded viewRK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders exploded view
RK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders typeRK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders type
MONTAGE

Welke uitvoering van de buisverbinder wilt u?

U kunt kiezen tussen klemelementen uit één stuk voor een snelle en kostenbesparende montage, of meerdelige buisverbinders die ook geschikt zijn voor montage achteraf.

Klemaansluiting uit één stuk:

voor een snelle, kosteneffectieve installatie

Meerdelige klemconnector:

voor montage achteraf en uitbreiding

NIEUW

Buisverbinder met kogelgewricht

RK Rose+Krieger heeft het kunststof (Light Clamps) productassortiment uitgebreid met in totaal vier klemelementen met kogelgewricht maat 18. Alle nieuwe kogelklemmen zijn voorzien van een universele verbindingsplaat die 360° kan worden gedraaid, waardoor een flexibele verbinding wordt gegarandeerd. Ook zijn de verbindingsplaten voorzien van twee sleufgaten en twee schroefdraad gaten. Het zwenkbereik van de verbindingsplaten bedraagt ​​telkens 60°.

De klemelementen zijn vrij verstelbaar en eenvoudig te bevestigen. Dit maakt ze ideaal voor de constructie van flexibele buisconstructies, maar ook voor de montage van sensoren, reflectoren en andere elementen die afhankelijk van de productie-eisen en het product vaker nauwkeurig moeten worden uitgelijnd of opnieuw moeten worden afgesteld. Een speciale oppervlaktecoating op het kogelgewricht zorgt voor een zeer sterke klemverbinding.

RK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders kogelgewrichtRK Rose+Krieger Light Clamps (kunststof) buisverbinders kogelgewricht
CONTACT

Neem contact met ons op

Bekijk winkelwagen